Brødets år

Jeg har ett forsett for det kommende året, jeg skal lære meg å bake gode brød. Nå er jeg over gjennomsnittlig glad i all slags brødmat, men i mitt nyttårsforsett ligger også et mål om å spise litt enklere mat, som et ledd i forenklingen av resten av livet mitt. Jeg har det nemlig med å gjøre tilværelsen noe mer komplisert enn den trenger å være, på alle mulige måter. Derfor skal jeg bake. Godt nytt år! 

Bilde av Gary H.

4 tanker om “Brødets år

 1. Godt nytt år! Jeg er også for forenkling i kostholdet mitt. Det har fått meg til å kutte ut brød. Har alltid spist mye brød og blitt lei, føler jeg blir så tung i magen av det.

  Men etter at jeg begynte med egenmikset kornblanding (med solsikkekjerner, kverna linfø og rosiner) i soyamelk, med litt frukt til (kiwi, tomat, gulrot), har jeg fått en frokost som virker velsmakende og oppkvikkende på meg.

  Har også kjøpt meg spirulina, alger i pulverform, som jeg har i frokostblandingen.

 2. Det er litt rart å tenke på at forenkling kan bety så ulike ting for forskjellige mennesker. Jeg prøvde et litt lavkarboinspirert kosthold (ikke atkins) for noen år siden, og jeg likte innslaget av mer frukt og grønt, men ble så utrolig irritabel av det, og følte meg rar av all den rå maten.

  Smaker spirulina noe?

 3. For meg er det forenkling å spise ting direkte, rått, fremfor å tilberede retter. Men jeg liker å blande forskjellige ting for å få mest mulig variert føde.

  Den spirulinaen jeg tar er i pulverform, men du får kjøpt i piller og. Det smaker litt sjøaktig. Om du syns det er godt eller ikke er sikkert veldig individuelt. Jeg syns det smaker godt. Pulveret er mørkegrønt, og veldig fint. Så fint at det lett klumper seg hvis du kun blander med med flytende veske. Når jeg blander det i muslien min blander jeg det først med kornet og så heller jeg soyamelk på. Jeg har hørt om andre som blander det i proteinpulveret sitt.

 4. Å, jeg tror jeg vil gå for kapslene hvis jeg skal ta spirulina. Jeg er nok ikke helt fortrolig med tanken om drikke noe grønt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *