Vaskemiddel med citrus

Jeg følger ganske mange blogger som dreier seg om det å leve et enklere liv, og blant australierne er det oppstått en ny trend: hjemmelaget citrusvaskemiddel. Mitt er ikke ferdig ennå, men jeg tenkte at jeg likevel kunne legge ut fremgangsmåten for dere.

Fyll store sylteglass omtrent trekvartfulle med hvit eddik. Legg så oppi skall av sitron, appelsin, grapefrukt eller mandarin og skru lokket godt på. La glassene stå i et vindu i omtrent tre uker. Vaskemiddelet er ferdig når det har fått en farge nær den til skallet, og vaskemiddelet kan så helles oppi spruteflasker eller andre passende beholdere.

Jeg bruker mye eddik til vasking, men er som kjent ikke veldig begeistret for lukten og har derfor holdt meg til den ganske mye dyrere eplecidereddiken, så jeg har nå store forventninger til dette nye vaskemiddelet. Dessuten er det en fin form for bruk av matavfall.

7 tanker om “Vaskemiddel med citrus

 1. Hmmmm, har ikke mammen din lært det at du ikke skal si æsj til andre sin mat 😉 hehe. Når det er sagt skal jeg være enig i at mange oster lukter litt tåfis og andre kropslige lukter som vi egentlig ikke trenger å snakke om. Men jeg er litt på at jo mer det lukter jo bedre er osten…. 😉

  Og dette vaskemiddelet hørtes jo spennende ut. Jeg bruker en del vintageklær og noen ganger er det vanskelig å få bort den “tørre lukta” som sitter i klærne. Eddik skal vist funke ganske bra på lukter og hvis det er sitrus i det så må det jo lukte fantastisk etterpå!!! Setter i gang nå så jeg kan teste en vask om tre uker 😀

  1. Jo, hun har kanskje det …

   Jeg har ikke prøvd eddik på gammellukt før, men jeg har brukt det på sure klær, og det har fungert veldig bra 🙂

 2. Supert tips, takk. Holder nå på å lage meg et Norgesglass med grapefrukteddiksblanding 🙂

 3. Eh, jeg har nå et glass ståene på vent. E det meninga at man skal vaske klærne i en bøtte med dette. Eller skal man ha blandingen i vaskemaskinen. Da i stede for vaskemiddel eller skylle middel elle hva? Ble litt usikker nå….

  1. Jeg har som oftest latt klærne ligge i bløt med vann og litt eddik, og så vasker jeg dem som normalt etter et par timer. Noen ganger har jeg litt eddik i skyllemiddelkammeret også. (Jeg pleier ikke å bruke skyllemiddel ellers.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *